• Ljubija 44, 3330 Ljubija, Mozirje
  • 041 689 783
  • papp.info@gmail.com

Zgodovina podjetja PAPP

Podjetje PAPP d.o.o. (podjetje za avtomatizacijo proizvodnje in projekti) je bilo ustanovljeno leta 2006 in je že takoj po ustanovitvi pričelo sodelovati z večjimi podjetji v regiji, predvsem kot dobavitelj opreme in tehnologij. V začetnih letih smo sodelovali predvsem s podjetji Gorenje d.d., AHA emmi d.o.o., Cetis d.d., Livarna Maribor d.o.o., Turna d.o.o., za katera smo izdelali povsem namenske stroje, od ročno krmiljenih do strogo namenskih 6 osnih CNC strojev za obdelavo aluminijastih ročajev.

Po prihodu krize leta 2008 se je povpraševanje po namenskih strojih zmanjšalo, zato smo se usmerili na povsem nišno področje izdelovanja ohišij za laserske stroje. V tem času smo poglobili sodelovanje s podjetjem Cresys d.o.o., katero je bilo v tistem času zastopnik za nemško podjetje ROFIN, svetovno uveljavljenega proizvajalca laserskih izvorov. V sodelovanju s strokovnjaki iz podjetja Cresys smo izdelali del opreme za celjsko podjetje Cetis, katera je bila namenjena za izdelavo varnostnih listin, kar nekaj namenskih laserskih strojev pa smo izdelali tudi za podjetje Odelo d.o.o., predvsem stroje za označevanje izdelkov, nekaj pa tudi strojev za lasersko obrezovanje plastičnih odlitkov.

V letu 2013 smo pričeli preko podjetja Cresys sodelovati s podjetjem ROFIN, za katerega smo pričeli izdelovati namensko ohišje za markirne laserje CombiLine BASIC, katero je plod lastnega znanja. Za ROFIN smo razvili tudi ohišje CombiLine XL1400 WT, katero predstavlja sam vrh ponudbe pri podjetju ROFIN, saj to ohišje omogoča vgradnjo 3 osnega sistema na osnovi granita, kateri je izredno natančen in zagotavlja natančno obdelavo z različnimi laserskimi izvori. Leta 2017 je podjetje COHERENT prevzelo podjetje ROFIN in tega leta smo postali tudi uradni dobavitelj podjetja COHERENT, za katerega še vedno izdelujemo omenjena ohišja. Tega leta smo pričeli tudi sodelovanje z uveljavljeni avstrijskim podjetjem, katero se ravno tako ukvarja z izdelavo strojev za lasersko obdelavo materialov.  Z njimi imamo sklenjeno proizvodno-razvojno partnerstvo in za njih trenutno izdelujemo celotno paleto njihovih ohišij in namenskih strojev, sodelujemo pa tudi pri razvoju novih ohišij in izboljšavah obstoječih.

Seveda pa razvoj lastnih izdelkov ni zastal, saj imamo v programu celotno paleto ohišij, primernih za vgradno laserjev različnih moči in valovnih dolžin, od najenostavnejših do strojev za masovno proizvodnjo.
ohišje za markirne laserje CombiLine Advanced
ohišje za markirne laserje CombiLine BASIC